Cookie- och Sekretesspolicy
Sony NEX-FS100

Proffsvideo till NEX-objektiv

Sonys spegellösa NEX-system är inte bara till för amatörfoto. Nu kan objektiven användas till professionella filminspelningar tillsammans med videokameran NEX-FS100

  • 29.03.2011

När Sony lanserade sina spegellösa systemkameror NEX-3 och NEX-5, hade de tagit fram en helt ny E-fattning till de små objektiven, men systemet är inte bara till för stillbildsfotografering. Nu är Sony nämligen även färdiga med en professionell videokamera som använder samma fattning. NEX-FS100 spelar naturligtvis in i Full HD och är försedd med en cmos-sensor av typen Exmor, som man även känner igen från NEX-systemkamerorna. Den är alltså i APS-C-storlek och tämligen ljuskänslig.

Videokameran säljs i ett paket med objektivet E18-200mm F3.5-6.3, som även finns tillgängligt för systemkamerorna. Tagningarna sparas på SD- eller Memory Stick-kort. Sony tänker sig att den nya videokameran kommer att användas för inspelning av bl.a. reklamfilm och musikvideor. Vi har än så länge inte fått några svenska prisuppgifter, men i USA är det rekommenderade priset ungefär
37 000 kronor för paketet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss