Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt högklassigt videosystem från Canon

Cinema EOS består av både videokamera, objektiv och en kommande spegelreflex för video i toppklass

  • 08.11.2011

Canon har just lanserat ett helt nytt system för krävande videoentusiaster och filmskapare i form av Cinema EOS, som är en kombination av videokameran C300 med fullformatssensor samt utbytbara objektiv. Videokameran finns med två sorters fattning: den välkända EF, med vilken du kan använda alla nuvarande EF-objektiv, samt en helt ny fattning kallad PL, till vilken Canon har tagit fram en rad objektiv optimerade för videobruk.

Företaget lyfte också en del av täckelset för en kommande spegelreflex som både är optimerad för Cinema EOS-video och sägs vara perfekt för bilder i hög upplösning. Den spelar in med en upplösning på 4K, vilket innebär något bättre än Full HD. Canon har inte sagt något om specifikationer, namn, pris eller lanseringsdatum.

Den informationen har vi i gengäld för de nya C300-videokamerorna. De släpps på marknaden i slutet av januari till ett pris av 20 000 dollar, vilket lär motsvara omkring 130 000 kronor här hemma. C300 har en sensor i sidformatet 16:9, som mäter 24,6 x 13,8 mm. Upplösningen är på 8,3 megapixlar. Den spelar in 1920 x 1080 pixlar separat i de tre grundfärgerna rött, grönt och blått och behöver därför inte interpolera. Vid progressiv inspelning kan kameran ta 30 bilder per sekund.

Du kan se Vincent Laforets inspelningar med den nya videokameran här, där han också meddelar sin bedömning av både bildkvalitet och funktioner. Du kan också läsa mer om Cinema EOS-systemet här.

Canon lanserar också en rad nya objektiv optimerade för Cinema EOS-systemet. Zoomobjektiven CN-E14.5–60mm T2.6 L samt CN-E30–300mm T2.95–3.7 L finns för både EF-fattning och PL-fattning, medan det också finns ett par med fast brännvidd för EF-bajonett. Zoomobjektiven kostar mellan 45 000 och 47 000 dollar, vilket nog hamnar på cirka 300 000 kronor här hemma.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss