Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Cinema-modell från Canon

Nu kommer Canon med C100 Mark II, som de själva kallar för en filmlösning som du har råd med. Men det är inte direkt småpengar de ber om, och så har Canon har visst glömt en viktigt funktion.

  • 23.10.2014

Efterföljaren till Canons EOS C100 Digital Video Camera, den minsta modellen i Cinema-serien, heter Mark II, där C-mos-sensorn på 8,3 megapixlar har samma storlek som hos föregångaren. Du får dock fortsätta att sukta efter 4K, för även om sensorstorleken i teorin skulle klara att spela in i det stora formatet kan kameran högst spela in i Full HD 1080p med upp till 60 bilder i sekunden.

Det rör sig dock om en dubbelpixelsensor som möjliggör ansiktsigenkänning och silkeslen autofokus. Sensorn var tidigare ett alternativ som man kunde köpa som tillval till systemet, medan ansiktsigenkänningen är en ny funktion i Cinema-serien.

En nyhet är bildprocessorn vid namn Digic DV4 som gör att man kan spela in i högkomprimerade format som AVCHD och MP4. Kameran har plats för två sd-kort, och man kan faktiskt spela in i två olika kvaliteter samtidigt, så att man har en lågupplöst version på det ena sd-kortet och en version i hög kvalitet på det andra.

Kameran har fått en större och vinklingsbar oled-skärm på 3,5 tum, inbyggd monomikrofon i huset och wi-fi, så att man kan skicka filer till datorer, ftp-servrar samt kontrollera funktioner via en app på sin telefon.

Kameran kommer ut i butikerna i december. Priset har inte tillkännagetts, men räkna med att den inte blir mycket billigare än de 45 000 kronor som C100 Mark I kostar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss