Cookie- och Sekretesspolicy

Högkvalitativ video i fickformat

Blackmagic Design, som är kända för sin professionella videoutrustning, är klara med en fickkamera som sägs ge video av toppkvalitet.

  • 11.04.2013

Blackmagic Pocket Cinema Camera är en filmkamera i fickformat med snygg formgivning. Vid första anblicken liknar den en kompakt systemkamera. Och visst finns det likheter. T.ex. använder kameran Micro Four Thirds-objektiv och utformningen med ett praktiskt handgrepp innebär att det är svårt att se skillnad.

Inuti kameran är skillnaderna desto större. Det rör sig om en renodlad filmkamera som spelar in video i formatet CinemaDNG RAW, och sensorn har ett så kallat Super 16mm-format med en Full HD-upplösning på 1080p. Det dynamiska området täcker 13 steg, vilket bidrar till att ge inspelningar i biografkvalitet. Kameran kan spela in på SD-kort i Apple ProRes.

Kamerans skärm fungerar som sökare och det är också här man kommer åt kameramenyn. Kameran, som har utvecklats för användning där stora videokameror är för opraktiska sägs vara leveransklara i juli för ett pris på runt 7000 kronor utan objektiv.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss