Cookie- och Sekretesspolicy

Vi recenserar Sony Alpha99

Sony har lanserat sin första fullformatskamera med genomskinlig spegel. Alpha99 är en fröjd att jobba med, men kan den matcha Canon EOS 5D Mark III och Nikon D800? Vi har testat Sonys nya flaggskepp grundligt för att finna svaret.

  • 28.01.2013

Ladda ner filen här.

Efter att Sony fasade ut Alpha 850 och Alpha 900 har det länge varit glest i toppskiktet av Sonys utmärkta produktlinje, men med Alpha99 har Sony åter en professionell spegelreflexkamera med stor sensor. Kameran är dock inte en traditionell spegelreflex; precis som t.ex. Alpha77 använder den SLT-teknik. SLT betyder Single Lens Translucent, och här har spegelsökaren ersatts av en halvgenomskinlig spegel som vinklar upp en del av ljuset i en konstant arbetande autofokusenhet. Resten av ljuset skickas vidare till sensorn, som förutom att alstra bilden skickar en live view-signal till skärmen och den elektroniska sökaren. Allt som syns på skärmen vid live view visas i sökaren när kameran sätts till ögat. Detta är ett stort plus vid videoinspelning där man kan använda kamerans sökare och därmed hålla kameran stilla, medan man även har blixtsnabb och ständigt fasdetekterande autofokus.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss