Cookie- och Sekretesspolicy
Sony A6300

Världsrekordet i händerna

Sonys nya Alpha6300 har rekordmånga fokuspunkter och världens snabbaste autofokus. Vi har haft möjlighet att känna på den, och här tittar vi närmare på fokussystemet.

  • 15.02.2016

Alpha6300 har världsrekord i antal fokuspunkter med 425 punkter som är jämnt fördelade över hela APS-C-sensorn. De 425 punkterna använder fasdetektering, men kameran har även 169 punkter som använder kontraster för att ställa in skärpan.


Fasdetekteringen kan exakt mäta avståndet till punkten där man vill lägga skärpan, medan kontrastbaserad fokus justerar efter den största kontrasten eftersom det är där som det är skarpast. De båda systemen samverkar, och det ger bland annat en mycket kort fokussöktid på 0,05 sekund, vilket även det är ett världsrekord.

Den enorma hastigheten möjliggörs bland annat av en bildprocessor som klarar att behandla data väldigt snabbt och en sensor där det ledande lagret har gjorts tunnare så att fotodioderna kan göras större och signalvägen blir kortare.

Systemet har även flera andra fördelar. Det används av det så kallade 4D-fokussystemet som inte nöjer sig med att leta efter avstånd och kontraster, utan även förutspår vart ett rörligt motiv är på väg.

Det gör också att man kan ta 11 bilder i sekunden med följefokus aktiverad och 8,0 bilder i sekunden med liveview. Här kan du se en kort video där vi har känt på den snabba kameran och testar några av fokusfunktionerna. Det mest uppseendeväckande är att fokuspunkterna mycket snabbt hugger tag i motivet och att liveview är helt utan eftersläpningar. Vi återkommer naturligtvis med ett mer utförligt test.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss