Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Nikon COOLPIX AW110

Om de vildare semesterupplevelserna ska förevigas, kan denna Nikon-kamera vara ett bra bud på tuff resekamrat. På papperet kan den följa den äventyrliga överallt, men i praktiken haltar autofokusen.

  • 28.06.2013

Ladda ner filen här.

Under 1960-talet firade Nikon stora triumfer med sina undervattenskameror som gick under namnet Nikonos. Dåtidens franska dykarlegend Jacques Costeau var med om att designa de populära kamerorna som blev en hit bland både proffsen och hobbyfotograferna. I dag har Nikon hårdare konkurrens, men deras senaste extremkamera Nikon Coolpix AW110 kommer säkert att fresta mer aktiva fotografer med tanke på att kameran kan hänga med ner till 18 meters djup, klara kyla ner till minus 10 grader Celsius samt överleva ett fall från två meters höjd. De 5x optisk zoom motsvarar 28–140 mm, vilket är bra med tanke på att det krävs rejält med vidvinkel när man fotograferar under vatten, där ljusets brytning ökar den faktiska brännvidden. Det är också fiffigt att kamerans automatiska vitbalans själv justerar när man tar bilder under vattnet, så att de blå färgerna blir mättade och naturliga.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss