Cookie- och Sekretesspolicy

Ta undervattensbilder med Ricoh

Med kameran Ricoh PX är du redo för sommarsemestern. Kameran kan nämligen ta bilder under vattnet ner till tre meters djup. Och om du är klantig och råkar tappa kameran tål den fall från 1,5 meters höjd.

  • 10.06.2011

Ricoh är en av pionjärerna när det gäller robusta kameror; deras tåliga G-modeller har under åratal varit favoriter på byggarbetsplatser och liknande. G-modellerna är dock en aning klumpiga i formgivningen jämfört med de många nyare undervattenskamerorna från bl.a. Olympus och Panasonic. I och med Ricoh PX hårdnar dock konkurrensen inom detta område.

Kameran är kompakt, och karakteriseras främst av objektivet som uteslutande rör sig inne i kameran. Det betyder att storleken är densamma oavsett om man fotograferar med vidvinkel eller tele. Kameran har 5x zoom som täcker området 28-140 mm. Upplösningen är på hela 16,0 megapixlar, vilket är tämligen mycket i denna klass.

Undervattensfotografen kan ta med sig kameran ner på tre meters djup. Dessutom klarar den fall från 1,5 meters höjd. Som en extra förstärkning kan man köpa färggranna silikonskydd. Kameran kostar runt 2000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss