Cookie- och Sekretesspolicy

Hårdhudad Nikon blir ännu bättre

Det nya vattendjuret AW110 klarar net till 18 meter och har även oled-skärm. Nikon har även förbättrat en rad andra Coolpix-modeller och kommer med ett nytt vidvinkelobjektiv.

  • 29.01.2013

Den japanska fotomässan CP+ har dragit igång med en rad nyheter, där Nikon i synnerhet utmärker sig med en rad nya kompaktkameror. Till att börja med har det kommit ett nytt robust flaggskepp i form av Coolpix AW110 som klarar att följa med ner hela 18 meter under vattenytan, medan den är tillräckligt stötsäker för att klara ett fall på två meter.

En annan markant förbättring jämfört med föregångaren är en ny ljusstark och kontrastrik oled-skärm med en upplösning på 614 000 punkter. Objektivet täcker 28 mm till 140 mm, och den bakgrundsbelysta cmos-sensorn har en upplösning på 16,0 megapixel. Kameran har inbyggt gps och wi-fi. Coolpix AW110 finns i färgerna camouflage, blått, svart och orange, och har ett rekommenderat pris på 3290 kronor.

Nikon är också färdiga med den lilla kameran Coolpix S31 som klarar att komma ner fem meter under vattnet. Den kostar bara 990 kronor och är alltså perfekt som en semesterkamera för hela familjen. Den är stötsäker från 1,2 meter, och blixten sitter i mitten. Den har 3x optisk zoom och en upplösning på 10,0 megapixel.

Den kraftiga zoomkameran Coolpix P520 har också förbättrats jämfört med föregångaren. Den har fortfarande 42x optisk zoom som täcker 24 mm till 1000 mm, men nu har kameran även fått en bakgrundsbelyst cmos-sensor med en upplösning på 18,1 megapixel. P520 har en vridbar skärm på 3,2 tum, och den kostar 3990 kronor.

Äntligen har Nikon lanserat vidvinkelobjektivet AF-S NIKKOR 18–35mm F3.5–4.5G ED som har anpassats till fullformatkameror. På t.ex. D600 får man alltså en häftig vidvinkel på 18 mm. Det väger bara 385 gram och har ett rekommenderat pris på 6900 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss