Cookie- och Sekretesspolicy
Pentax Optio WG1-GPS

Dykkamera med gps från Pentax

Det är närmast en tradition att Pentax lanserar en ny vattentät kamera varje år. Den här gången handlar det dock om två nya modeller – och den ena har inbyggd gps.

  • 09.02.2011

De två nya modellerna, Optio WG-1 och WG-1-GPS, är ännu robustare än Pentax tidigare vattentäta kompaktkameror. De klarar ett fritt fall på 1,5 meter och överlever ett tryck på 100 kilo. De är naturligtvis tätade mot damm och sand och kan användas i tio minusgrader. Och i vattnet kan man fotografera ner till tio meters djup.

Pentax Optio WG1

De två kamerorna är likadana, bortsett från att WG-1-GPS har en inbyggd gps-mottagare som förser bilderna med koordinater, så att man alltid vet var de är tagna. Upplösningen är 14,0 megapixlar, och objektivet har 5x zoom motsvarande 28-140 mm. Med makrofunktionen ligger närgränsen vid 1 cm från motivet. Video spelas in i HD med 720 x 1280 pixlar.

Kamerorna väntas i butik i slutet av mars. De rekommenderade priserna är 2800 kronor för Optio WG-1 och 3600 kronor för Optio WG-1-GPS.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss