Cookie- och Sekretesspolicy

Världsnyhet från Sony

Sony ger konkurrenterna någonting att grunna på med den första kompakta systemkameran med fullformatssensor.

  • 16.10.2013

Sony presenterar nya Alpha 7, som inte är mindre än världens första kompakta systemkamera med fullformatssensor. Närmare bestämt är det tal om en 35 mm stor fullformats Exmor cmos-sensor med 24,0 megapixel. Kameran har en avancerad BIONZ X-processor, som enligt tillverkaren ger möjlighet till tre gånger snabbare bildbehandling och förbättrad områdesspecifik brusreducering.

Den förbättrade hybrid autofokusen kombinerar snabb fasdetekteringsautofokus med exakt kontrastdetekteringsautofokus, så att det blir lättare att fånga till och med snabba rörelser. Det robusta kamerahuset är byggt av en magnesiumlegering och klarar både damm och fukt. Alpha 7 stöder både wi-fi och NFC, så att man enkelt kan åstadkomma direkt trådlös anslutning mellan kameran och smarttelefoner eller surfplattor med Android som operativsystem.

Samtidigt med lanseringen av Alpha 7, lanserar Sony den dyrare systerkameran Alpha 7R med 36,0 megapixel. Enligt tillverkaren är de två modellerna de två minsta och lättaste fullformatskamerorna på marknaden.

Alpha 7 finns att köpa från mitten av november. Rekommenderat pris för kamerahuset är 14 599 kronor. Alpha 7 med ett paketobjektiv på 28-70 mm kostar 17 299 kronor. Rekommenderat pris för Alpha7R är 20 399 kronor för endast huset.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss