Cookie- och Sekretesspolicy
Panasonic Lumix DMC-G3

Världens minsta och lättaste systemkamera

Panasonic har minskat på vikten och trimmat bort 25 procent av storleken jämfört med föregångaren, så nya Lumix DMC-G3 är den hittills minsta kameran med sökare och utbytbart objektiv.

  • 13.05.2011

Vikten på själva kamerahuset är bara 336 gram, och om man lägger till paketobjektiv, SD-kort och batteri landar man på 544 gram, vilket fortfarande är mindre än vissa kompaktkameror. Jämfört med föregångaren G2 har upplösningen ökat från 12,0 megapixlar till 15,8. Bildsensorn är nyutvecklad och ska enligt Panasonic ge betydligt mindre brus än tidigare. Således sägs signal/brusförhållandet vara 200 procent bättre jämfört med den mindre, äldre sensorn.

Autofokusen har också förbättrats i och med att fokus nu kollas 120 gånger i sekunden i stället för 60. Trots att kameran använder kontrastmätning, påstår Panasonic att autofokusfunktionen är snabbare än på spegelreflexkameror med den snabba fasdetekteringen. Man kan välja var kameran ska fokusera genom att peka direkt på den tryckkänsliga skärmen. Om motivet är i rörelse ser kameran själv till att behålla fokus på det. Video spelas in i Full HD, och kameran har inbyggd stereomikrofon.

Den 3,0 tum stora lcd-skärmen är fullt vridbar och har 460000 punkter. Kameran har även en elektronisk sökare med 1440000 punkter som uppdateras 60 gånger i sekunden så att man slipper en hackig sökbild. Lumix DMC-G3 börjar säljas under juni och säljs i paket med ett objektiv på 14-42 mm eller med två stycken på 14-42 respektive 45-200 mm. Vi väntar oss ett rekommenderat pris på runt 6400 kronor för paketet med ett objektiv.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss