Cookie- och Sekretesspolicy

Världens minsta

Ny modell från Sony är världens minsta med utbytbar optik.

  • 19.08.2014

Om du tycker att en kamera aldrig kan vara för liten har Sony lanserat Alpha 5100 som enligt tillverkaren är världens minsta kamera med utbytbart objektiv.

Kameran har en stor APS-C-sensor och autofokussystemet Fast Hybrid som även finns i Alpha 6000. Det har 179 fasdetekterande autofokuspunkter som fryser fast snabba rörelser. Man får även den senaste generationen av Sonys Exmor CMOS-bildsensor och den kraftfulla BIONZ X-bildprocessorn som även finns i den kritikerrosade Alpha7-serien.

Samtidigt sägs det vara enkelt att ta självporträtt med hjälp av den vridbara lcd-skärmen som kan vinklas 180 grader. Skärmen är också tryckkänslig, och man har möjlighet att fotografera genom att trycka med ett finger på skärmen. Slutligen kan man överföra bilder trådlöst mellan två kompatibla enheter via NFC, och funktionen Wi-Fi Direct ger trådlös överföring till kompatibla Android- och iOS-enheter.

Alpha 5100 kostar 4700 kronor. Om man vill komplettera kameran med ett objektiv på 16-50 mm är priset 6200 kronor. Alpha 5100 kan även köpas i dubbelpaket med objektiv på 16-50 mm och 55-210 mm för 8500 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss