Cookie- och Sekretesspolicy

Tjusig Fujifilm-kamera för selfies

Den nya systemkameran X-A2 har en skärm som kan vinklas hela vägen upp, samt förbättrad autofokus som själv ställer in skärpan på ögonen. Perfekt för självporträtt av hög kvalitet.

  • 15.01.2015

Med nya X-A2 erbjuder Fujifilm för första gången någonsin en vinklingsbar skärm till en av deras X-systemkameror. Skärmen på 3,0 tum kan vinklas hela vägen upp över kameran, så att man enkelt kan ta självporträtt. En annan avgörande nyhet i det sammanhanget är att autofokusfunktionen nu själv kan känna igen ögon och ställa in skärpan på dem, så det blir en barnlek att få vänkretsens snyggaste selfies.

Autofokusen har dessutom förbättrats med Multi AF som automatiskt justerar autofokus efter motivet, så att skärpan inte läggs på fel plats. Fujifilm X-A2 kommer med det alldeles nya paketobjektivet XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II som bland annat kan fokusera på bara 15 cm avstånd från motivet, så att man lättare kan ta fina makrobilder. Det svenska priset är ännu inte fastställt, men med en prislapp på 549 dollar i USA förväntar vi oss att det rekommenderade priset kommer att landa på drygt 5000 kronor.

Fujifilm har dessutom lanserat kompaktkameran XQ2 som använder Fujifilms speciella X-Trans CMOS II-sensor med snabb fasdetektering inbyggd. Upplösningen är på 12,0 megapixel och zoomobjektivet täcker ett område från 25 till 100 mm. Dessutom har kameran, i likhet med X-A2, inbyggt wi-fi.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss