Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Sony Alpha NEX-3N

Efter att ha försökt sig på ett par större versioner i NEX-serien återvänder Sony nu till ursprunget med en superkompakt systemkamera till ett ytterst bra pris. Nackdelarna är få.

  • 17.09.2013

Ladda ner filen här.

Vid en första anblick verkar priset okej, men det visar sig vid en närmare granskning faktiskt vara närmast sensationellt bra. Det medföljande paketobjektivet är nämligen inget mindre än det nya 16–50 mm med inbyggd zoommotor, som separat kostar över 3 000 kronor. Här får du det i ett paket för 3 379 kronor. Den enda konkurrenten som har ett liknande objektiv är Panasonic, vars GF5 motsvarar NEX-3N. Här måste man dock betala över 1 000 kronor mer. Det finns tre bra skäl till att att satsa på ett objektiv med inbyggd zoommotor. För det första är optiken ytterst kompakt och passar därför de små kamerorna bättre. För det andra kan brännvidden styras med en knapp, precis som på en kompaktkamera. Och för det tredje kan man med motorn zooma helt jämnt och fint när man spelar in video. Därtill kommer att Sonys zoomobjektiv är knivskarpt och går ända ut på en brännvidd som motsvarar 24 mm, vilket i praktiken är guld värt. Det fina paketobjektivet är inget uttryck för att Sony slösar. Man har sparat in på det, men det krävs en ordentlig titt för att upptäcka det. Det ingår ingen cd, och det medföljer bara en minimalistisk handledning i kartongen; programvara och bruksanvisning måste man hämta från Sonys webbsajt. Materialmässigt är kameran snålt tilltagen, men de flesta måste ha en annan kameran bredvid NEX-3N för att kunna upptäcka det.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss