Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Samsung NX300

Kameran lockar med hög upplösning och wi-fi, men det bredaste leendet är actionfotografens, eftersom NX300 tar 8,6 bilder i sekunden och har en helt ny hybridautofokus som fungerar utmärkt.

  • 29.07.2013

Ladda ner filen här.

På flera sätt markerar NX300 en ny riktning för Samsung. Dels har kameran konstruerats i en retrodesign som är radikalt annorlunda än t.ex. NX20:s mer spegelreflexinspirerade utformning. Dels har Samsung försett den med en helt ny hybridautofokus. Den nya fokuseringen görs som ett samarbete mellan en fasdetekterande och en kontrastbaserad autofokus. Den första identifierar motivet, medan den sistnämnda står för den sista fininställningen av fokusen. Denna arbetsdelning är särdeles lyckad, og den nya autofokusen kommer särskilt till sin rätt när man låter NX300 ta 8,6 bilder i sekunden. Då blir i stort sett alla bilder skarpa, vilket gör det till ett rent nöje att fotografera action med NX300 – åtminstone så länge man väljer att fotografera i jpeg. När man fotograferar i råformat får man nämligen omgående problem med att bufferten blir full efter bara fyra råformatsbilder i sträck.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss