Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Panasonic Lumix DMC-GH3

Panasonic Lumix DMC-GH3 är tillverkarens ambitiösaste systemkamera hittills, med utmärkt ergonomi. Men det bästa är dess videofunktion, som till och med får professionella fotografer att häpna.

  • 18.01.2013

Ladda ner filen här.

När man får Panasonics senaste flaggskepp GH3 i händerna kan man konstatera att kameran i såväl storlek som egenskaper i hög grad liknar en tvättäkta spegelreflexkamera. GH3 är stor, tung och robust, och den är uppenbarligen en kamera som är tänkt att tilltala fotoentusiaster.

Föregångaren GH2 hade en utmärkt videokvalitet, och det är logiskt att Panasonic nu har satsat på att göra denna ännu bättre. GH3 spelar in i Full HD i det platsbesparande formatet AVCHD, samt i de redigeringsvänligare formaten mov och mpeg-4. Man kan spela in med en överföringskapacitet på 72 megabit per sekund, vilket bara överträffas av Canon 5D Mark III.

Bildkvaliteten är enastående, ljudet är väldigt klart och självklart i stereo, och den vridbara och tryckkänsliga skärmen är perfekt till videoinspelningar eftersom den underlättar inpelning ur udda vinklar. Äntligen kan man spela in video som slowmotion vid 40 procent av den naturliga hastigheten, eller så kan man fånga solnergången i ett snabbare tempo med time-lapse där hastigheten ökas till 300 procent. Dessutom har videofilerna integrerad tidskod som gör dem enklare att hitta i och redigera.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss