Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Panasonic Lumix DMC-G5

Denna systemkamera är märkbart mindre och lättare än DSLR och har många knep i rockfickan som spegelreflexerna inte fixar. kanske är det dags att helt skippa spegeln?

  • 11.12.2012

Ladda ner filen här.

Om en oerfaren fotograf snabbt vill ha glädje av nya Panasonic Lumix DMC-G5 trycker han bara på iA-knappen uppe på kameran. Då ställs alla funktioner in på hel­automatik, och vem som helst kan komma hem med bättre bilder än vanligt. Den mer erfarna kan välja att köra helmanuellt till både fokusering och exponering eller välja bländar- och slutartidsprioritet, motivprogram eller en uppsättning program som Panasonic litet målande kallar för kreativa kontrollfunktioner. Det är en automatik med inbyggda digitala filter för softfokus, svartvitt och liknande. Man kan användaranpassa kontrast, skärpa och färgmättnad, och kameran kan exponera i både jpeg, råformat och bägge på en gång. Det är med andra ord en kamera som vänder sig till alla.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss