Cookie- och Sekretesspolicy

Systemkamera med stora ambitioner

Sony är klara med nya Alpha 3000 som är något av en udda fågel. Den ser nämligen ut som en spegelreflex men använder samma objektiv som de små systemkamerorrna.

  • 27.08.2013

Sony har hittills haft två serier av kameror med utbytbart objektiv. Deras spegelreflexkameror och SLT-kameror med halvgenomskinlig spegel har använt objektiv med så kallad A-fattning, medan de mindre spegellösa Nex-kamerorna använder E-fattning med vanligtvis mindre objektiv. Men nu kommer Alpha 3000 som lägger sig mitt emellan de två kameratyperna.

Vid första ögonkastet liknar kameran en spegelreflexkamera, men den har ingen spegel, och den har inte heller fått Nex-beteckningen som Sonys övriga spegellösa modeller. Trots detta använder det objektiv med E-fattning. Frånvaron av spegel innebär att kamerans autofokus använder kontrastdetektering som traditionellt sett inte är lika snabb som fasdetektering i spegelreflex när man följer motiv i rörelse.

Kamerans mått avslöjar att den inte tar upp enormt mycket plats med sina 12,8 x 9,1 x 8,5 cm, men den har en elektronisk sökare med 201 600 punkter, som visar 100 procent av motivet. Dessutom kan sökaren visa olika typer av information, t.ex. stödlinjer. Lcd-skärmen är på 3,0 tum. Kameran har inbyggd blixt samt blixtsko, så man kan även använda externa blixtar med den.

Bildsensorn är på 19,8 megapixel och sensorn är i APS-C-storlek, i likhet med flertalet spegelreflexkameror och Sonys Nex-modeller. Iso-värdena kan komma upp till 16 000. Det rekommenderade priset är 3900 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss