Cookie- och Sekretesspolicy

Systemkamera med flexibla fördelar för entusiasten

Nya Panasonic GX7 frestar bland annat med världens första elektroniska sökare som kan fällas upp 90 grader på en systemkamera, blixtsnabb autofokus och en förbättrad sensor.

  • 01.08.2013

Panasonic Lumix DMU-GX7 är det nya flaggskeppet i GX-serien där det överordnade konceptet är att erbjuda hög bildkvalitet och högkvalitativa funktioner i en mycket kompakt formgivning för fotoentusiasten. Den kanske största nyheten är den elektroniska sökaren med en upplösning på 2,74 miljoner punkter. Den kan vinklas 90 grader, så att man t.ex. kan stå över kameran och fotografera diskret ur låga vinklar. Sökaren kan till och med visa den stora färgrymden AdobeRGB, så att man får med alla nyanserna i t.ex. de gröna områdena.

GX7 har också utrustats med en förbättrad sensor på 16,0 megapixel som särskilt sägs ge mindre brus än föregångaren GX1 när man fotograferar i svagt ljus. Autofokus är via Panasonics Light Speed AF riktigt snabb för att vara ett kontrastbaserat system, och du kan själv peka ut vilket element i motivet där skärpan ska ligga med hjälp av den tryckkänsliga skärmen. Dessutom kan autofokus ställa in skärpan i så svagt ljus som -4 EV, vilket inte överträffas av någon annan på marknaden.

Kameran är anpassad efter fotoentusiasten, så man kan använda slutartider ner till 1/8000 sekund, vilket kan vara nödvändigt när man fotograferar med ett ljusstarkt objektiv ute i solskenet. Och så är Panasonic för första gången klara med inbyggd bildstabilisering i kamerahuset, så att du slipper skakiga bilder när du använder ett objektiv utan funktionen. Detta är bl.a. fallet om du köper ett Micro Four Thirds-objektiv från Olympus. Priset för GX7 har ännu inte tillkännagivits, och den nya kameran lanseras i september.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss