Cookie- och Sekretesspolicy

Systemkamera för dina selfies

Olympus är klara med den nya systemkameran PEN E-PL7 som kan lyfta dina selfies till nya höjder.

  • 28.08.2014

Den 16 september sätter den store Photokina-mässan i Köln igång och redan nu börjar tillverkarna att lätta på förlåten för några av nyheterna som kommer att visas upp på mässan. Olympus har uppdaterat den minsta modellen i deras serie av systemkameror, och nya PEN E-PL7 sägs ge dig bättre selfies än vad du kan åstadkomma med mobiltelefonen.

Skärmen kan nämligen vinklas hela vägen ner, så att den pekar framåt, och i samma ögonblick aktiveras kamerans Selfie-inställning. Om man har ett objektiv med motorzoom ställer objektivet automatiskt in sig på maximal vidvinkel. Samtidigt visas en utlösarknapp på den tryckkänsliga skärmen. När man trycker på knappen väntar kameran en sekund innan den tar bilden så att man hinner flytta undan handen. Man kan även ställa in kameran så att den tar flera bilder efter varandra.

Och kvaliteten på kamerans selfies torde vara betydligt bättre än vad man får med en smarttelefon. Kamerans Micro Four Thirds-sensor är betydligt större än dem som sitter i mobiltelefoner, och upplösningen hos E-PL7 är på 15,9 megapixel.

Kameran kan naturligtvis användas för mycket annat än selfies, och man kan välja både helautomatik och manuella program, och man kan även fotografera i råformat. Kameran klarar att ta åtta bilder i sekunden. Jämfört med föregångaren har det tillkommit flera Art-filter, vilket gör det möjligt att lägga till bildbehandlingseffekter direkt i kameran. E-PL7 har dessutom inbyggt wi-fi, så att man kan styra kameran från en smarttelefon.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss