Cookie- och Sekretesspolicy
Fujifilm X-E1

Supersökare i Fujifilm X-E1

Det finns ingen optisk sökare i Fujifilms nya systemkamera X-E1. I gengäld har företaget verkligen visat omsorg om den elektroniska sökaren.

  • 06.09.2012

Fujifilm har under de senaste åren gett sig in i striden för att attrahera entusiastfotograferna, och nu är japanerna klara med sin andra kamera med utbytbart objektiv i X-serien. Nya X-E1 är något mindre än storebrodern X-Pro1 men har samma cmos-bildsensor på 16,0 megapixel med Fujifilms särskilda X-Trans-mönster som ska förhindra moaré och färgfel.

Till skillnad från storebrodern har X-E1 ingen optisk sökare, utan bara en elektronisk sådan. Den tillhör i gengäld de allra mest detaljerade på marknaden, med en upplösning på hela 2,36 miljoner punkter. Sökaren är av oled-typ, vilket ska ge mycket hög kontrast och fina nyanser, och man har också lagt ner mycket arbete på sökarens optik; den har två glaselement och en dubbel asfärisk lins som ska ge en klar bild med ett minimum av missteckning och kromatisk aberration.

Kamerans design är i vanlig Fujifilm-stil helt klassisk, så att man t.ex. väljer ISO-värde med en ratt på kamerans ovansida och justerar bländaren med hjälp av en ring på objektivet. Allt kan ställas in helt manuellt, men det finns givetvis också hel- och halvautomatiska program. Den kreative kan lägga till olika effekter i bilderna, som simulerar några av Fujifilms analoga filmtyper som Provia och Astia.

Fujifilm är också klara med ett nytt 18–55 mm-objektiv till X-serien. I kombination med X-E1 ska autofokushastigheten kunna komma ända ner på 0,1 sekund med detta objektiv. FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS har inbyggd bildstabilisering och en hög ljusstyrka på F2.8 i vidvinkelläget, som motsvarar 27 mm. X-E1 släpps senare under året, och priset på kameran är ännu inte klart.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss