Cookie- och Sekretesspolicy

Stort test av systemkameror

Systemkameran är betydligt mindre och mer diskret än en spegelreflex. Därmed är den inte bara bra för vardagsbilder, utan också ett bra val för resan. denna kameraklass bjuder på hög bildkvalitet till attraktiva priser.

  • 13.02.2013

Ladda ner filen här.

Många förstår systemkameran fullt ut först när de har haft den över axeln i en veckas tid. Den är pyttig jämfört med spegelreflexen och är bara hälften så stor. Man kan alltid ha kameran med sig, och man kan snabbt och diskret fotografera på ett sätt som skulle ha väckt betydligt mer uppseende om man hade använt en spegelreflex. Ändå är bildkvaliteten inte lika bra som med en spegelreflex. Systemkameran har i många fall precis samma sorts sensor som sitter i motsvarande spegelreflexkameror, och bildprocessorn är ofta identisk. Samtliga kameror har utbytbart objektiv, och till alla märken finns en adapter som gör att man kan använda spegelreflexobjektiv även på systemkameror.

Systemkamerorna har kommit för att stanna och knappar lugnt in på spegelreflexerna. Olympus, Panasonic och Samsung har helt slutat att tillverka spegelreflexer och satsar bara på systemkameror. Sony gör en ambitiös dubbelsatsning, och till och med de två gamla spegelreflexrivalerna Canon och Nikon har efter ett par års tvekan hoppat på systemkameratåget.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss