Cookie- och Sekretesspolicy

Stark uppgradering av Nikon 1-serien

Nikon har i dag lanserat en ny modell i sin serie av spegellösa systemkameror. Nikon 1 J2 bjuder på starka förbättringar och fler kreativa möjligheter.

  • 09.08.2012

Tills i dag hade Nikon bara två modeller i sin serie av spegellösa sytemkameror, där Nikon 1 J1 är den minsta och Nikon 1 V1 är den största. Nya J2 lägger sig fint mellan de två kamerorna och är på många sätt en uppgradering av J1, där kamerahuset nu är konstruerat i metall och skärmen förbättrad. Skärmupplösningen har nämligen ökat från 460 000 punkter till 920 000 punkter.

Nikon 1 J2 har samma CX-sensor som övriga modeller, och upplösningen är fortfarande 10,1 megapixel. I gengäld kan fotoentusiasten glädja sig åt att kameran har fått flera kreativa inställningsmöjligheter. Via programratten kommer man nämligen direkt åt inställningen Creative Mode, där man kan välja effekter som panorama, miniatyr och nattporträtt. Via Creative Mode kommer man dessutom snabbt åt manuella exponeringsmöjligheter som P, S, A och M. Kameran levereras i färgerna svart, vitt, silver och rosa samt de nya färgerna rött och orange.

Tillsammans med J2 lanserar Nikon också ett nytt objektiv i Nikon 1-serien. Det är objektivet 1 Nikkor 11-27,5mm, som med en brännviddsförlängning på 2,7x motsvarar 30–74 mm. Objektivet finns i svart eller vitt.

Är man intresserad av undervattensfotografering kan man glädja sig över det nya undervattenshuset WP-N1, som passar till både J1 och J2 med objektivet 10-30mm. Undervattenshuset klarar 40 meters djup.

Nikon 1 J2 kostar 5 090 kronor inklusive objektivet på 11–27,5 mm. Undervattenshuset 6 799 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss