Cookie- och Sekretesspolicy
Panasonic Lumix DMC-GX1

Spegellös mini med full fart

Det är äkta reportagekänsla i Panasonics senaste spegellösa systemkamera, som enligt tillverkaren slår traditionella spegelreflexkameror på en mycket viktig punkt.

  • 09.11.2011

I nästan alla spegellösa systemkameror har autofokusen så kallad kontrastdetektering, en teknik som brukar innebära att fokuseringen tar längre tid än med den fasdetektering som används i äkta spegelreflexer. Men Panasonic har i sina Micro Four Thirds-kameror gjort sitt för att snabba upp kontrastdetekteringen. I nya Lumix DMC-GX1 ska autofokusens reaktionstid ha kommit ända ner på 0,009 sekunder, vilket gör att man kan fånga även mycket snabba motiv. Enligt Panasonic är både precisionen och hastigheten bättre än i fasdetekterande spegelreflexer. Det är möjligt tack vare att objektivet samarbetar med bildsensorn, så att optiken kan fokusera snabbare.

Men det är inte bara autofokusen som är snabb. Med full upplösning på 15,8 megapixlar kan kameran ta 4,2 bilder per sekund, men om man minskar till en upplösning på 4,0 megapixlar klarar GX1 hela 20 bilder per sekund.

GX1 utstrålar verkligen reportagekänsla, och kamerahuset är av aluminium. Skärmen är tryckkänslig, så man kan t.ex. fokusera genom att peka direkt på bilden. Kameran lanseras i december och har ett rekommenderat pris på 5995 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss