Cookie- och Sekretesspolicy
DSC-HX100V, DSV-HX9V

Sony med kraftig zoom, gps och video för actionmotiv

Japanska Sony presenterar två nya modeller som lockar med speciella funktioner som gps och möjlighet att spela 3D-video.

  • 01.02.2011

De två nya Cyber-shot-modellerna DSC-HX100V och DSC-HX9V är bägge utrustade med en bildsensor av typen Exmor R med en upplösning på 16,2 megapixlar. Den stora modellen har 30x optisk zoom och en vidvinkel på 27 mm, medan den mer kompakta kameran har 16x zoom och en vidvinkel på 24 mm.

Båda har inbyggd gps samt kompass och spelar in video i Full HD i det så kallade progressiva formatet, som är bättre än interlaced-formatet när man filmar actionbetonade motiv. Interlaced är annars det format som de flesta kompaktkameror använder. Dessutom kan de nya Sony-modellerna ta tio bilder på en sekund i full upplösning.

Kamerorna är även utrustade med 3D-funktionen 3D Still Image, som tar två stillbilder av motivet med olika fokus. Med hjälp av denna skillnad mellan bilderna skapar kameran den tredje dimensionen helt utan hjälp av ett extra objektiv.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss