Cookie- och Sekretesspolicy

Sony med avancerad autofokus

Den nya systemkameran NEX-5R får snabb fasdetektering och har inbyggd trådlös anslutning. Men de starka funktionerna tar inte slut där.

  • 30.08.2012

En av systemkamerornas största svagheter är en relativt långsam autofokus, då de saknar spegelreflexkamerans blixtsnabba spegel och fasdetekterande autofokus. Men det minustecknet är kameratillverkarna på god väg att utradera, för nu är också Sony klara med sin första systemkamera med inbyggd fasdetektering på bildsensorn. Företaget följer därmed i Nikons och Canons fotspår och kallar tekniken för Fast Hybrid AF.

Det finns dock även andra starka nyheter i nya NEX-5R, som kommer ut på marknaden i oktober. Kameran har nämligen inbyggd trådlös anslutning, så man kan t.ex. överföra bilder till sin smarttelefon eller pekdator via en gratis app. Man kan också lägga upp dem direkt på Facebook.

Nyheten bjuder också på andra starka funktioner. Bland annat finns det en vridbar och tryckkänslig skärm som kan vinklas upp så att man enkelt kan ta porträtt av sig själv tillsammans med andra. Fotoentusiasten kommer också att gilla vridknappen som man själv kan programmera så att det blir lättare att snabbt göra en viss kamerainställning. Det rekommenderade priset kommer att ligga på 7 100 kronor med paketoptiken på 18–55 mm.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss