Cookie- och Sekretesspolicy

Sony Alpha 33

Så har ännu en kameratyp sett dagens ljus.Sony Alpha 33 har en fast monterad spegel och elektronisk sökare och spelar in video.

  • 10.12.2010

Alpha 33 ser ut som en vanlig systemkamera, men det är den inte. I stället för optisk spegelreflexsökare har den nämligen en elektronisk sökare, och den klassiska spegeln som brukar fällas upp och ner har ersatts av en fast monterad halvgenomskinlig spegel. Denna skickar permanent 30 procent av ljuset upp till autofokussensorn samtidigt som den låter de övriga 70 procenten passera in till cmossensorn, som även ger bilddata till den elektroniska sökaren. Om man kallar Micro Four Thirds-kamerorna för spegelreflexkameror utan spegel, så är Sonys nya skapelse en spegelreflexkamera utan reflex. För andra gången på några år har alltså en helt ny kameratyp fötts, och vi kommer nog att få se mycket mer av den framöver. Man måste vänja sig vid att en modell som är så lik en spegelreflexkamera har elektronisk sökare, men mycket tyder på att Sonys system är starten på något stort. För det första har man fördelen av en konstant, fasdetekterande autofokus. Dessutom går det att ta snabba bildserier, eftersom det inte …finns någon spegel som måste fällas upp och ner. Slutligen kan kameran visa data från exempelvis ansiktsigenkänning i den elektroniska sökaren, som dessutom är utrustad med ett utmärkt elektroniskt vattenpass som visar om kameran hålls rakt i förhållande till horisonten och om objektivet riktas uppåt eller neråt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss