Cookie- och Sekretesspolicy

Polaroid på gång med systemkamera

Företaget bekräftar att det nya kamerasystemet bygger på operativsystemet Android och att det kommer avtäckas på CES 2013.

  • 21.12.2012

Det hör tydligen till att varje kameratillverkare med självaktning ska ha en spegellös systemkamera i sortimentet. Trots detta väckte det osedvanligt mycket uppseende när det i början av veckan började ryktas om en ny systemkamera från Polaroid.

Nu har företagets chef, Scott Hardy, bekräftat till webbplatsen imaging-resource.com att man håller på att arbeta med det nya kamerasystemet som bygger på Googles Android-operativsystem. Polaroid vill ännu inte berätta mer om specifikationerna.

Enligt ryktena kommer kameran dock att ha en upplösning på 18,1 megapixel och en tryckkänslig skärm på 3,5 tum. Bilder och de mest grundläggande specifikationerna hos kameran som heter IM1836 dök nämligen upp i ett pressmeddelande i en rysk tidskrift. Storleken påminner mycket om Nikon 1-systemkameran, och i och med att det även nämns ett objektiv som täcker 10–30 mm, kan man mycket väl tänka sig att kameran kommer att använda optik från just Nikons system.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss