Cookie- och Sekretesspolicy

Olympus E-PM1

Här är den snyggaste modellen i PEN-serien, och priset är helt rätt. Med E-PM1 har Olympus perfektionerat systemkameran som de var med och uppfann, och det är bara en svag punkt kvar.

  • 13.01.2012

Efter en fotoexpedition stod det snabbt klart att Olympus nya systemkamera E-PM1 levererar riktigt bra bilder med tanke på att den bara kostar drygt 4 500 kr. Exponering och färgåtergivning är mycket säkra, och färgerna kan anpassas till användaren. Vi fick alla sorters väder från solsken till mulet med duggregn. Inomhus hanterar kameran blandljus fint. Objektivet, som är en ny och lättare version av Olympus ursprungliga hopfällbara modell på 14–42 mm är inte bara skarp och kontrastrik, utan fokuserar också mycket snabbare än föregångaren.
Detaljåtergivningen är bra med tanke på kamerans förhållandevis beskedliga upplösning, och bruset är fint under kontroll vid högt ISO. Man kan utan problem använda ISO 1 600. ISO 3 200 och 6 400 är fortfarande användbara, men i praktiken är ISO 12 800 faktiskt oanvändbart på grund av bruset.

Den inbyggda blixten är kamerans enda verkligt svaga punkt. Den medföljer som tillbehör och måste tryckas på plats i kameran innan man kan använda den. På både blixten och kameran sitter små luckor som är dömda att slarvas bort. Därför lät vi dem ligga på hotellet.

Betyg: 85%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 1 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Slutsats:

Olympus utnyttjar systemkamerans potential väl med E-PM1. Den är en elegant och kompakt kamera som t.o.m. tar utmärkta bilder till ett mycket rimligt pris. Allt sammantaget är modellen ett nöje att använda, men den avtagbara blixten är besvärlig att jobba med. Vi saknar också en elektronisk sökare, och ergonomin haltar något.

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss