Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt system från Pentax

Pentax presenterar en ny systemkamera utan blinkande lampor, ett nytt objektiv och en ny blixt, och alla tre är vädertåliga.

  • 11.02.2015

Pentax presenterar K-S2, en nyutvecklad kamera och alltså inte en vidareutveckling av K-S1, även om den fortfarande finns tillgänglig i glada färger - dock utan glammiga lampor i handgreppet som hos föregångaren. Standardfärgerna är vitt, svart och en orange/svart version, men det finns även en Sports-Collection som bland annat erbjuder racerränder, medan Nature Collection omfattar en skogsgrön version.

Det är dock insidan som är det mest spännande. Kameran har inget lågpassfilter, men en simulering tar hand om eventuella moaréeffekter, bildsensorn är av APS-C-typ på 20,1 megapixel, det finns inbyggd bildstabilisering, och så klarar kameran iso upp till 51 200. Den har även inbyggt wi-fi och NFC.

Huset har 100 tätningar, så det klarar lite damm och regn utan problem. Kameran har även en vridbar skärm som i enlighet med tidsandan kan vridas 180 grader, och en extra utlösare gör det enklare att ta selfies.

Pentax presenterar samtidigt en vidvinkelzoom, Pentax DA L 18-50mm F4.0-5,6 DC WR RE, vilket med brännviddsförlängning motsvarar 27,5-76,5 mm. Objektivet är också tätat och sägs vara mycket tyst, och så har det Pentax Quick-Shift-Focus-system som gör att det går fort att växla mellan autofokus och manuell fokusering.

Rekommenderat pris för kameran med objektivet i paket anges till 7495 kronor. Priset för endast objektivet är 2835 kronor.


En vädertätad blixt, Ricoh AF 201 FG, hör också till nyheterna. AF 201 FG har ett ledtal på 20 och kan vinklas uppåt. Rekommenderat pris är 1699 kronor.

Pentax/Ricoh presenterade samtidigt en ny vattentät och robust kompaktkamera, Ricoh WG-5 GPS, som klarar ner till 14 meters djup. Rekommenderat pris: 3500 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss