Cookie- och Sekretesspolicy
Panasonic GH4

Nytt Panasonic-flaggskepp spelar in i 4K

Den nya toppmodellen Lumix GH4 är fullspäckad med användbara funktioner för både video- och fotoentusiasten. Bland godsakerna hittar vi en ny sensor och förbättrad autofokus.

  • 07.02.2014

Panasonic har inte sparat på krutet med sitt nya flaggskepp GH4 som med största säkerhet kommer att väcka stort uppseende bland videoentusiaster eftersom kameran kan spela in i 4K. Man har utvecklat en helt ny bildsensor till kameran där data kan avläsas 50 procent snabbare än tidigare. Detta bidrar till att säkerställa att man inte får en oönskad rullande effekt på videosekvenserna.

Den nya sensorn på 16,1 megapixlar gör också att man kan spela in Full HD-video med 96 bilder per sekund och därmed åstadkomma snygga slow motion-effekter. Kameran har fått en ny bildprocessor som bland annat ska ge lägre brus på höga iso-värden med hjälp av avancerad brusreducering.

Fotoentusiasten kan, förutom att GH4 är vädertålig, också glädja sig över att kunna ta hela 12 bilder per sekund. Autofokusfunktionen har dessutom förbättrats. Med hjälp av tekniken Depth from Defocus kan GH4 nämligen ställa in skärpan snabbare än tidigare, och Panasonic har byggt in en funktion för att känna igen ögon och automatiskt ställa in skärpan på dem.

Panasonic frestar även med en elektronisk sökare av oled-typen med en upplösning på 2,359 miljoner punkter, medan den vridbara skärmen är tryckkänslig. Entusiasten kommer även att uppskatta det faktum att kameran har direktknappar för inställning av iso, vitbalans och exponeringskompensation.

Panasonic GH4 kommer i april. Priset har ännu inte fastställts, men räkna med omkring 1500 Euro för enbart kamerahuset. Det motsvarar ett rekommenderat pris på ungefär 13 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss