Cookie- och Sekretesspolicy

Nya medlemmar av Nikon 1-familjen

Nikon lanserade i dagarna två nya modeller i sin serie av kompakta systemkameror. Det vill säga den avancerade Nikon 1 J3 och den mindre Nikon 1 S1.

  • 10.01.2013

Nikon har under det senaste året satsat stort på sin nya serie av kompakta systemkameror under namnet Nikon 1. I dagarna kunde Nikon presentera två nya modeller - och vi var med vid lanseringen. Det rör sig om den avancerade modellen J3 som påminner om J2, men där många av specifikationerna kommer från den största modellen V2. Det betyder att kameran har en upplösning på 14,2 megapixel och kan åstadkomma serietagningar med aktiv autofokus på 15 bilder i sekunden i full upplösning.

Kamerahuset är framför allt tillverkat av aluminium. Vi fick tillfälle att känna på kameran vid lanseringen och den kändes gedigen. Det har lagts till en inställningsratt högst uppe, vilket ger snabb åtkomst till bl.a. kreativa motivprogram. Till mångas överraskning har Nikon valt att utelämna både AA-filter och lågpassfilter, som annars används för att avlägsna moiréeffekter på bilderna, framför sensorn. Enligt Nikon behövs dessa inte längre, tack vare kamerans nya CX-sensor, och detaljåtergivningen sägs därför vara övertygande.

Nikon 1 J3 säljs i paket med ett objektiv på 10-30 mm, som med brännviddsförlängningen på 2,7x, motsvarar 27-81 mm. Paketet kostar 6000 kronor.

Nikon lanserade samtidigt den nya modellen Nikon 1 S1 som är seriens minsta och billigaste kamera. Här är kamerahuset konstruerat i plast och man har inte riktigt lika många inställningsmöjligheter. Dessutom är upplösningen bara 10,1 megapixel. Man kan dock fotografera i både jpeg och råformat med båda modellerna. S1 riktar sig främst till nybörjarfotografen medan J3 i högre grad vänder sig till entusiasterna. Nikon 1 S 1 säljs i paket med ett objektiv på 11-27,5 mm för 4900 kronor.

Äntligen kunde Nikon presentera två nya objektiv till 1-serien. Det är ett objektiv på 10-100 mm, vilket motsvarar 27-270 mm för 4900 kronor samt ett objektiv på 6,7-13 mm, vilket motsvarar 18-35 mm. Det kostar 4195 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss