Cookie- och Sekretesspolicy

Ny toppmodell från Samsung

Samsung siktar in sig på entusiasterna med den nya systemkameran NX1 som har en speciell bildsensor och är byggd för att klara tuffa omgivningar.

  • 16.09.2014

Det är inte bara utseendet som indikerar att nya Samsung NX1 kommer att ta upp kampen mot entusiastmodellerna från de traditionella kameratillverkarna. Huset på den nya systemkameran har konstruerats i en solid magnesiumlegering, och det har tätats för att klara vattenstänk och damm.

Bildsensorn i APS-C-storlek, som hos många spegelreflexkameror, är helt ny och är den fösta bakbelysta cmos-sensorn i denna storlek. Genom att lägga elektroniska kretsar och annat på undersidan av sensorn kan man med hjälp av bakbelysning fånga upp mer ljus eftersom de enskilda pixlarna har större utrymme. Upplösningen är på 28,0 megapixel.

Systemkameran har inbyggd, elektronisk sökare av oled-typen, och skärmen på kamerans baksida är tryckkänslig. Kameran har inbyggt wi-fi så att man enkelt kan dela bilder, och så är NX1 världens första systemkamera med Bluetooth som också används när man t.ex. ska skicka bilder till en smarttelefon. Som på de halvprofessionella modellerna från bl.a. Canon och Nikon sitter det en display högst uppe på kameran, som visar kamerainställningarna.

Kameran har en hybridautofokus med hela 205 autofokuspunkter med fasdetektering, varav 153 är av den exakta korstypen. NX1 kan ta upp till 15 bilder i sekunden i full upplösning, och det går att fotografera vid slutartider på ner till 1/8000 sekund.

Man har även jobbat med videodelen. NX1 kan spela in i 4K-upplösning på 3840 x 2160 pixlar med 30 bilder i sekunden, och man kan spara i det nya effektiva formatet H.265-codec. Det rekommenderade priset för kameran är 15 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss