Cookie- och Sekretesspolicy
EOS M5

Ny spegellös systemkamera i toppklass från Canon

Väntan är över. Canon lanserar EOS M5 som äntligen har en inbyggd sökare.

  • 15.09.2016

Senast Canon kom med en ny spegellös systemkamera var så länge sedan som februari 2015. Det var EOS M3.

Men nu släpper Canon en splitter ny toppmodell i M-serien.

En sak som vi har saknat hos de tidigare M-modellerna är en inbyggd sökare. En sådan har Canon gjort plats för nu, och den stora sökaren har en upplösning på 2,36 miljoner punkter. Dessutom är skärmen nu både tryckkänslig och vinklingsbar. Vi har redan fått känna på kameran, och vi är väldigt förtjusta i skärmen som fungerar riktigt bra tillsammans med kamerans autofokus.

Kameran är uppbyggd kring några av samma finesser som finns hos den avancerade kompaktkameran PowerShot G7 X Mark II. Det gäller bl.a. Dual Pixel-sensorn och Digic 7-processorn. Upplösningen är på 24,2 megapixel.

Bluetooth och höga ISO-värden

Man har ökat hastigheten, så EOS M5 kan nu ta 9,0 bilder i sekunden. Om man använder följefokus vid actionfoto är hastigheten 7,0 bilder per sekund. Ljuskänsligheten är också bättre, så nu kan man välja ISO 25 600, och dessutom har kameran både wifi och gps.

Som en nyhet för en Canon-kamera finns det även Bluetooth, så att man kan fjärrstyra kameran från mobilen utan att behöva ansluta till ett specifikt nätverk. Detta är dessutom en energisnålare metod än wifi.

Samtidigt med lanseringen av EOS M5, släpper Canon också ett nytt EOS M-objektiv. Det är ett allround-objektiv på 18–150 mm som både kan köpas för sig för 4870 kronor eller tillsammans med kameran. Canon EOS M5 är inte direkt någon budgetkamera.

Endast kamerahuset med EF-EOS M-adapter kostar 11 030 kronor. Om man vill köpa en i paket med ett 15–45 mm-objektiv kostar den 12 200 kronor. I paket med det nya EF-M 18-150mm F3.5-6.3 IS STM är priset 14 640 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss