Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Pentax ser i mörkret

Nyheten K-5 II har klassens ljusstarkaste autofokus, men överraskningarna slutar inte där i detta förbättrade flaggskepp. Dessutom lanserar företaget en helt galen teleoptik.

  • 12.09.2012

Pentax Ricoh sopar banan med de professionella flaggskeppen från Canon och Nikon när det gäller att fokusera i svagt ljus. Nya Pentax K-5 II har nämligen en helt ny autofokussensor som heter Safox X, som kan fokusera i mörker ända ner till –3 EV, där konkurrenterna säger stopp vid –2 EV. Det är ett helt exponeringsstegs skillnad.

Företaget överraskar också med en ny specialitet; man kan få specialversionen K-5 IIs, där kantutjämningsfiltret har tagits bort från bildsensorn. Det ger skarpare bilder, dock med en ökad risk för moaré. Denna extra möjlighet såg vi för första gången med Nikon D800E.

Pentax K-5 II är vädertålig, med 77 förseglingar, och fungerar ner till tio minusgrader. Kameran har fått en ny skärm på 3,0 tum som minimerar reflexer, och sökaren täcker 100 procent av motivet. Bildsensorns upplösning är 16,3 megapixel.

En annan uppseendeväckande nyhet är det nya superteleobjektivet HD Pentax DA 560mm F5.6 ED med en speciell HD-ytbehandling av linserna, som ska ge högre bildkvalitet. Pentax Ricoh är också klara med det nya zoomobjektivet smc Pentax DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM samt systemkameran Q10 med en hög upplösning på 12,4 megapixel. Q-serien har mindre sensorer än de som har K-bajonett.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss