Cookie- och Sekretesspolicy
Världsnyhet från Fujifilm

Världsnyhet från Fujifilm

X-Pro2 stormar in med en splitterny sensor, förbättrad autofokusfunktion och en ny funktion som man kan se igenom.

  • 18.01.2016

Fujifilm X-Pro2 är avlösaren till den fyra år gamla X-Pro 1. Den har förbättrats på alla punkter. Sensorn är en nyutvecklad X-Trans cmos III på 24,3 megapixel med ett färgfilter som har konstruerats så att det motverkar färgfel i mönster, så kallad moaré, vilket gör att man inte behöver något lågpassfilter.

Autofokusfunktionen har förbättrats och har nu 77 punkter mot föregångarens 49. Slutarmekanismen är ny och klarar ner till 1/8000 sekund. X-Pro 2 har även ett nytt och avancerat hybridsökarsystem. Det består dels av en elektronisk målsökare på 2,36 megapixel och dels av en optisk sökare som är ett arv från X-Pro1.

Tekniken med en hybridsökare hade Fujifilm även på X100, men nu har funktionen utökats. Bland annat ändrar den själv förstoringsgrad efter objektivet och man kan visa den elektroniska sökaren som ett lager ovanpå den optiska. Fördelen med hybridsökaren är att man med den optiska delen ser direkt på sitt motiv, medan man kan kolla sina inställningar via den elektroniska.

Systemkameran har även blivit bättre tätad, och så finns det plats för två SD-kort. Man har även omarbetat menysystemet så att man bland annat själv kan lägga till upp till 32 genvägar. Det rekommenderade priset är 17 999 kronor.

Fujifilm kommer samtidigt med två andre nya kameror och två nya objektiv.

X-E2S avlöser den tre år gamla X-E2 och har förbättrad autofokus, elektronisk sökare, bättre handgrepp och ett mer intuitivt menysystem. Den har ett rekommenderat pris på 6999 kronor.

X70 blir den minsta kameran i X-serien med en vikt på bara 340 gram. Den har en APS-C-sensor och en tryckkänslig skärm som kan vridas 180 grader. Den introduceras tillsammans med ett nytt objektiv, FUJINON 18,5mm F2.8.

FUJINON XF 100-400mm F4.5-F5.6 R LM OIS WR täcker med brännviddsförlängning området 152-609 mm. Det har en 5-stegs bildstabilisering och har konstruerats för fotografering på fri hand.

X70 kommer att kosta 6999 kronor, och XF100-400 18 999 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss