Cookie- och Sekretesspolicy

Nu blir systemkameran smart

Samsung har lanserat världens första kamera med utbytbart objektiv och operativsystemet Android som man känner igen från smarttelefonerna, och Galaxy NX har konstant anslutning till internet.

  • 24.06.2013

Nu är det inte längre bara telefonen som behöver ett sim-kort, utan även systemkameran. Nya Samsung Galaxy NX har nämligen 3G och LTE-anslutning till mobilnätet så att du genast kan lägga upp dina bilder så att andra kan se dem. Och kamerans operativsystem är Androids senaste version 4.2.

Det innebär att man kan installera appar för t.ex. bildbehandling och att man har åtkomst till bland annat mejl och kalender direkt i kameran. Kameran har inbyggd gps, och med hjälp av funktionen Photo Suggest kan den komma med förslag på platser att fotografera.

Galaxy NX har en cmos-sensor i APS-C-storlek med 20,3 megapixel. Den har en hybridautofokus, och man kan ta 8,6 bilder i sekunden. Lcd-skärmen är på 4,8 tum, och den är naturligtvis tryckkänslig. För närvarande finns det 13 olika objektiv att välja mellan i Samsungs NX-system, och kameran säljs i paket med ett objektiv på 18-55 mm för runt 13 000 kronor när den kommer till butikerna i augusti.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss