Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon är klara med D810

Nu kommer Nikon med en ny fullformatskamera för entusiastfotografen. Upplösningen på D810 är på topp, och både ljusmätare, autofokus, bildsensor och processor har förbättrats.

  • 26.06.2014

Nikon är nu klara med avlösaren till fullformatskameran D800, som är sista steget i kamerasortimentet före den helprofessionella D4s. Upplösningen på nya D810 är fortfarande 36,2 megapixel, men bildsensorn är ny. Precis som hos den tidigare specialmodellen D800E finns det i den nya modellen inget lågpassfilter framför bildsensorn. Nikon har faktiskt helt och hållet tagit bort lågpassfiltret; på D800E var det bara deaktiverat. Detta sägs ge detaljrikare bilder än med föregångaren.

Autofokus sägs också vara snabbare och precisare, bland annat tack vare nya algoritmer. Där föregångaren kunde ta 4,0 bilder i sekunden kan D810 ta 5,0. Iso-värdena har också dragit iväg, så nu kan man välja ett värde motsvarande 51 200. Dessutom har det tillkommit en helt ny högdagervägd ljusmätning som bland annat sägs lämpa sig till konserter där ljuset växlar hela tiden.

Kamerahuset har ett rekommenderat pris på 31 390 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss