Cookie- och Sekretesspolicy

Modern klassiker från Olympus

I år är det 50 år sedan den legendariska Olympus PEN F lanserades, och detta firar tillverkaren med nya PEN E-P5 som har lånat massor av designelement från föregångaren och är späckad med alldeles ny teknik.

  • 14.05.2013

Med nya PEN E-P5 refererar Olympus tydligt till PEN F som lanserades 1963 och också hade en silverfärgad ovansida med ingraverad text. Bortsett från retrodesignen finns det dock inget gammaldags med den nya kameran med en Live MOS-sensor på 16,0 megapixel.

Man kan ta nio bilder i sekunden, och slutartiden kan pressas ända ner till 1/8000 sekund. Dessutom är kameran försedd med funktionen Super Spot AF, som innebär att man kan ställa in skärpan på en mycket liten del av bilden genom att trycka på skärmen.

PEN E-P5 har dessutom wi-fi, så att man bl.a. kan fjärrstyra den från en smarttelefon medan man ser en sökarbild på telefonens skärm. Dessutom kan man med hjälp av smarttelefonen lägga till gps-koordinater till bilderna i kameran.

Bildstabiliseringen, som utförs på bildsensorn, arbetar i fem axlar och kan själv avgöra vilka axlar den inte ska använda, t.ex. när man panorerar. Tillgängliga tillbehör är en elektronisk sökare med en upplösning på 2 360 000 punkter samt ett handgrepp i trä.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss