Cookie- och Sekretesspolicy

Mer system från Canon

Canon är klara med EOS M10 som är en ny lillebror bland deras spegellösa systemkameror, och det har även kommit nya gluggar till EOS M.

  • 13.10.2015

Canon tvekade länge med att gå in på marknaden för spegellösa systemkameror där de hittills bara har tillverkat två modeller, nämligen EOS M från 2012 och avlösaren EOS M3 som kom tidigare i år, men nu kommer det en billigare version med stor APS-C-sensor och utbytbar optik.

EOS M10 har en upplösning på 17,9 megapixel och har Canons Hybrid CMOS AF II-fokussystem som sägs ge snabb fokusering med de 49 fokuspunkterna, och man kan fokusera kontinuerligt när man spelar in video i Full HD. Kameran har försetts med en DiGIC 6-processor som sägs ge mindre brus i bilder som har tagits i svagt ljus.

Kameran har inte någon sökare, så man komponerar med hjälp av den tryckkänsliga skärmen på 3,0 tum. Skärmen är vridbar och kan vinklas uppåt så att den pekar rakt fram.

Tillsammans med EOS M10 lanserar Canon även ett nytt, kompakt paketobjektiv som ger en brännvidd motsvarande 24-72 mm. EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM, som objektivet heter, har bildstabilisering och en ljudlös STM-motor som ger glidande fokusbyten, vilket är en fördel vid videoinspelningar. Det nya objektivet väger bara 130 gram.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss