Cookie- och Sekretesspolicy

Läckerbit från Fujifilm

Fujifilm X-T1 har just offentliggjorts. Här på DIGITAL FOTO för alla har vi redan testat kameran, och nu kan vi ge dig våra fösta intryck.

  • 29.01.2014

När vi inför lanseringen fick lägga vantarna på Fujilfilm X-T1, var det framför allt kamerans gigantiska elektroniska sökare vi lade märke till. Sökaren är ännu större än den optiska sökaren hos Canon EOS-1D X, och den har en hög upplösning på 2,36 miljoner punkter. Sökaren har så kallad Dual View, vilket betyder, att den kan delas upp i två, så att man ser den vanliga sökarbilden och en närbild på samma gång.

Det rör sig om en systemkamera i ett spegelreflexhus, och den känns gedigen och ger ett intryck av god kvalitet. Storleken känns helt rätt, och kameran ligger perfekt i händerna. X-T1 har tillverkarens senaste X-trans cmos II-sensor med 16,0 megapixel som backas upp av den kraftfulla EXR Processor II. Med över 75 förseglingar är själva huset både damm- och vattentätt, och det klarar frost ner till 14 minusgrader. Fujifilm lanserar två nya vädertåliga objektiv med brännvidder på 18-135 mm och 16-55 mm senare i år.

Kamerans vridbara lcd-skärm är också riktigt häftig. Den är på 3,0 tum med en upplösning på 1,04 miljoner punkter. Bland de många andra inbjudande detaljerna har man möjlighet att fjärrstyra kameran från en smarttelefon eller en surfplatta via wi-fi. Dessutom finns det sex programmerbara funktionsknappar. X-T1 kostar 10 999 kronor för enbart huset.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss