Cookie- och Sekretesspolicy

Kodak på gång med systemkamera

För ett år sedan tillkännagav Kodak att de inte längre skulle tillverka kameror, men nu är en ny och intressant modell på väg.

  • 22.01.2013

Kodak hade ett riktigt dåligt år 2012. Bland annat tvingades företaget till betalningsinställelse, och på grund av den dåliga ekonomin fick de ställa in tillverkningen av digitalkameror. Men nu är det uppenbarligen nya Kodak-märkta kameror på ingång.

Kodak har nämligen slutit ett avtal med företaget JK Imaging, som innebär att JK Imaging får lov att använda Kodak-märket på digitalkameror, videokameror med mera. Och enligt petapixel.com har företaget på en presskonferens i Beijing presenterat systemkameran S1.

Enligt uppgifterna ska den vara en Micro Four Thirds-kamera som alltså använder samma standard som Olympus och Panasonics spegellösa systemkameror. JK Imaging har också anslutit sig till organisationen bakom Micro Four Thirds-standarden.

Än så länge finns det väldigt lite information om kameran som sägs komma ut på marknaden under sensommaren eller hösten. Det ryktas även att en rad kompaktkameror med Kodaks namn är på ingång.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss