Cookie- och Sekretesspolicy

Fullformat med stabilisering utöver det vanliga

Sony är klara med nya Alpha7 II. Den har den, för en fullformatskamera, unika funktionen att den kan motverka skakningar i hela fem plan. Man lockar även med snabbare autofokus.

  • 20.11.2014

Med nya Sony Alpha 7 II kan man inte länge skylla de skakiga bilderna på kameran. Den har nämligen en särdeles avancerad bildstabilisering som motverkar skakningar i hela fem axlar. Olympus använder samma teknik, men det här är första gången som den används i en fullformatskamera.

Den nya systemkameran Sony Alpha7 II kan naturligtvis undvika de skakningar som uppstår när man fotograferar på långa brännvidder. Här kompenserar kameran för vinklingen. Detta är inte någon nyhet, men den avancerade bildstabiliseringen löser ytterligare två problem. Den kan nämligen också säkra skarpa bilder när man fotograferar makro, där kameran ofta flyttas åt sidan parallellt med motivet. Och slutligen kan Sony Alpha II motverka skakningar på långa slutartider där kameran ofta vrids en aning kring bildsensorns axel.

Den nya systemkameran har också en autofokus som är 30 procent snabbare än föregångaren Alpha 7, och fokussystemet sägs ha blivit bättre på att följa motiv i rörelse. Den är också snabbare redo att börja fotografera när man har aktiverat den, och det har tillkommit en inställningsratt på handgreppets framsida, precis som hos spegelreflexkameror. Upplösningen är fortfarande på 24,3 megapixel, men priset har ännu inte offentliggjorts.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss