Cookie- och Sekretesspolicy

Full fart på Leica

Tyska Leica har lanserat fullformatskameran SL, där hastigheten har prioriterats och autofokus till och med sägs kunna slå samtliga japanska kameror.

  • 22.10.2015

Leica har presenterat den spegellösa systemkameran SL (Type 601) som är tillverkarens första spegellösa modell med stor fullformatssensor. Det marknadssegmentet har Sony hittills varit ensamma inom. Kameran har en stor elektronisk sökare med en upplösning på hela 4,4 megapixel och snabb uppdatering.

En snabb processor och en buffert på två gigabyte gör att man kan ta hela 11 bilder i sekunden i full upplösning. Leica hävdar till och med att autofokusen är den snabbaste i någon professionell kamera – även bland traditionella spegelreflexkameror. Med det nya objektivet APO-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm F2.8–4.0 som lanserades tillsammans med kameran sägs SL kunna ändra fokus från oändligt till närgränsen på mindre än 110 millisekunder.

Förutom objektivet på 90–280 mm har Leica också lanserat två andra objektiv för SL-systemet. Det är Vario-Elmarit-SL 24–90 mm F2.8–4.0 ASPH. och Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. Dessutom kan man använda objektiv från T-systemet som har tillverkats för spegellösa kameror med APS-C-sensorer där SL beskär bilden. Med hjälp av adaptrar kan man även använda objektiv från Leica S-, M- och R-systemen.

SL-kameran spelar in video i 4K med 30 bilder per sekund. Den har inbyggt gps och wi-fi, så att man kan fjärrstyra den från en app för iOS och Android. Huset har dessutom tätats mot damm och fukt, och så är lcd-skärmen tryckkänslig. Kamerahuset kostar 68 900 kronor och kommer till butikerna i mitten av november. Samtidigt kommer objektivet på 24–90 mm för 42 600 kronor, medan de övriga objektiven lanseras senare.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss