Cookie- och Sekretesspolicy
Fujifilm X-T1

Fujifilm utökar X-serie

X-T10 är en ny systemkamera som hamnar precis under toppmodellen X-T1. Faktum är att den är en X-T1, bara i ett mindre hus och med annat handhavande. Dessutom lanseras ett nytt skarpt objektiv. Vi har fått klämma på nyheterna och är imponerade.

  • 20.05.2015

Smilgroparna är djupa hos Fujifilm som lanserar ett nytt objektiv och en ny familjevänlig version av X-T1, nämligen X-T10. Den har fullständigt likadant innanmäte som X-T1, inklusive det nye autofokussystemet som nyligen lanserades – läs mer här: http://digitalfotoforalla.se/nyheter/fujifilm-uppdaterar-autofokus-i-x-t1.

Skillnaden sitter i huset, handhavandet och inte minst i priset.
X-T1

Vi har fått känna på en preproduktionsmodell och märker genast att den något mindre storleken gör att kameran inte ligger riktigt lika bra i handen som X-T1. Man kan för övrigt inte köpa något vertikalgrepp till den nya modellen.

Förutom storleken är handhavandet annorlunda. En nyhet är en växelknapp till fullautomatik så att personer utan fotokunskaper kan ta bilder med kameran.

Och det kan komma till pass, för Fujifilm har sitt helt egna system med programrattar där man på en inställningsratt ställer in slutartider och exponeringskompensation. På X-T1-modellen finns en ratt för iso-kontroll, men på X-T10-modellen har denna ersatts av en programratt som styr kontinuerlig exponering, panorama och annat. Detta kräver en viss tillvänjning.

X-T10 förväntas vara ute i butikerna under juni i färgerna svart och silver.

Det rekommenderade priset är 6999 kronor.

Samtidigt med lanseringen av kameran kommer också ett nytt objektiv, FUJINON XF90mm F2 R LM WR, som vi också har känt på. Det tecknar ultraskarpt och vi kan knappt bärga oss tills vi får testa det på riktigt. Det ljusstarka objektivet klarar F2.0 och en närgräns på 60 centimeter vid en fast brännvidd på 90mm.

Det kommer att kosta 8999 kronor.

FUJINON XF90mm F2 R LM WR

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss