Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm krymper

Ny modell från Fujifilm är den hittills minsta i X-serien av kompakta systemkameror, men sensorn är fortfarande lika stor.

  • 25.06.2013

Fujifilm utökar nu sortimentet av kompakta systemkameror i X-serien med nya X-M1. Kameran är den minsta och lättaste modellen i serien hittills, men har ändå samma sensor som föregångarna X-E1 och X-Pro1. Den så kallade X-Trans cmos-sensorn i APS-C-storlek har ett färgfilter som minimerar oönskad information utan användning av ett lågpassfilter, vilket sägs ge fler detaljer. Den nya EXR-processor II gör det möjligt att ta upp till 5,6 bilder per sekund.

Kameran har en vridbar lcd-skärm på 3,0 tum med en upplösning på 920 000 punkter, och den har även en inbyggd blixt samt en blixtsko där man kan sätta en extern blixt. Till skillnad från X-E1 har den nya kameran inte någon sökare. Kameran har en särskild knapp för att spela in video i Full-HD, ett flertal kreativa fotoeffekter, och möjlighet för trådlös överföring av bilder till smarttelefoner surfplattor och datorer.

X-M1 finns i färgerna svart, silver eller brunt. Kameran kostar 6000 kronor för enbart huset, och för 7000 kronor får man även det nya zoomobjektivet, XC16-50 F3.5-5.6, på köpet. Om man i stället betalar 8000 kronor, får man huset och paketobjektivet XF27 F2.8.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss