Cookie- och Sekretesspolicy
Fujifilm GFX 50S

Fujifilm GFX 50S – systemkamera i mellanformat

Med GFX 50S ger sig Fujifilm på allvar in bland de stora aktörerna. Systemkameran har en bildsensor som överträffar fullformat.

  • 20.09.2016

Fujifilm överraskade när de under gårdagen presenterade den nya spegellösa mellanformatkameran GFX 50S på Photokina-mässan i Köln.

GFX 50S är den första kameran i Fujifilms nya GFX-serie och har en upplösning på 51,4 megapixel. Och så väger den bara 800 gram.

Därmed kombinerar Fujifilm den populära X-serien med många fotografers önskemål om fler pixlar.

Kompakt mellanformat

Kameran är utrustad med den nya Fujifilm G-format CMOS-sensorn som är 43,8 x 32,9 mm (1,7 gånger större än en klassisk sensor på 35 mm) och en upplösning på 51,4 megapixel. Sidoförhållandet är 4:3 som utgångspunkt, men det kan varieras till olika format.

Fujifilm GFX 50S

GFX 50S ser ut som en förvuxen X-Pro I med en elektronisk sökare som kan plockas av om du föredrar att fotografera med en extern skärm – eller om du bara vill ha en mindre kamera. Det går också att fotografera med direktfångst direkt till datorn.

Med en sensor som är omkring 1,7x större än fullformat och 4 gånger större än hos kamerorna i Fujifilms APS-C X-serie kan man förvänta sig hög bildkvalitet och detaljgrad.

Fujifilm GFX 50S

Ny serie av objektiv

Med den nya kameran kommer också en rad nya objektiv. Till att börja med 63mm f/2.8, 32-64mm f/4 och 120mm f/4, vilket motsvarar 50 mm, 25–50 mm och 95 mm på fullformat. Senare under 2017 utökar de sortimentet med 110mm f/2, 23mm f/4 och 45mm f/2.8.

Objektiven får en justerbar bländarring som man känner igen från X-serien. De är dessutom damm- och vädertätade.

Fujifilm går med GFX-serien in på samma spår som Hasselblad X1D och Pentax 645Z som kom tidigare i år. Och det blir spännande att följa den här utvecklingen framöver – Fujifilm förväntar sig nämligen att den nya GFX-serien så småningom kommer att komma upp till 100 megapixel.

Det nya Fujifilm GFX-systemet kommer ut i butikerna i USA i början av 2017. De exakta datumen för lanseringen är inte klara ännu, och detsamma gäller för priserna.

Fujifilm GFX 50S

> Läs alla nyheter från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss