Cookie- och Sekretesspolicy

Fiffigt trick från Olympus

Med den nya systemkameran Olympus OM-D E-M5 Mark II kan du i ett vips maxa upplösningen.

  • 05.02.2015

Olympus är klara med systemkameran OM-D E-M5 Mark II som nyttjar bildstabiliseringen på ett helt nytt sätt. Bildsensorns upplösning är på 15,9 megapixel, men med en speciell inställning tar kameran åtta bilder av motivet och lägger samman dem till en bild på 40,0 megapixel.

Mellan varje bild flyttar stabiliseringen bildsensorn en halv pixel, och den färdiga bilden får därmed betydligt fler detaljer än vad man annars skulle få. Funktionen kan användas till exempelvis landskap eller i studion med kameran på stativ, men funktionen lämpar sig inte för fotografering på fri hand eller motiv i rörelse eftersom allt behöver vara likadant vid de åtta exponeringarna.

Om man fotograferar på fri hand kan man naturligtvis utnyttja den avancerad bildstabilisering för att kompensera för skakningar, och i Olympus OM-D E-M5 Mark II arbetar den i hela fem led. Enligt Olympus kan stabiliseringen ge hela fem exponeringssteg.

Kameran har även tillverkats för action. Huset är tätat så att det klarar damm och vattenstänk, och man kan ta fem råbilder per sekund, tills kortet är fullt. Slutartiden kan komma ner till 1/8000 sekund.

Kameran har er en elektronisk sökare med en upplösning på hela 2,36 miljoner punkter, och den har en förstoringsgrad på 1,48x. Lcd-skärmen är vridbar, och man kan via wi-fi fjärrstyra kameran från en smarttelefon. Priset på kamerahuset kommer att ligga runt 10250 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss