Cookie- och Sekretesspolicy
E-P3

Fantastiskt snabb autofokus från Olympus

Tack vare en ny bildprocessor kan de nya kamerorna ställa skärpan mycket snabbare än vad som tidigare har varit möjligt.

  • 02.07.2011

Olympus anser att de har fått bukt med de spegellösa systemkamerornas största akilleshäl, nämligen den relativt långsamma kontrastbaserade autofokusen. Faktum är att de är så säkra på sin nya teknik FAST AF att de utnämner nyheten E-P3 till att ha världens snabbaste autofokus av alla kameror med utbytbar optik.

Den nya toppmodellen får oss också att känna begeistring på andra punkter. Den har nämligen försetts med en skärm av typen oled som ger mer kontrastrik bildvisning och drar mindre ström. Den är på 3,0 tum, har en upplösning på 614 000 punkter och är tryckkänslig

Bildsensorn har också uppdaterats. Upplösningen ligger fortfarande på 12,3 megapixlar, men i kombination med den nya bildprocessorn kan man förmodligen vänta sig bättre bildkvalitet, i synnerhet vid höga ISO-tal. Dessa har även utökats till 12 800. Kameran kostar enligt uppgift 7000 kronor för huset, och du kan läsa mer om den här.

Olympus lanserar samtidigt modellerna E-PL3 och E-PM1 som har samma bildsensor och snabba autofokus. E-PL3 har som något extra hos en spegellös Olympus-systemkamera en vippbar skärm på 3,0 tum. Kameran blir tillgänglig i höst. E-PM1, däremot, har gjorts extra kompakt. Du kan läsa om dem här och här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss